Valikko Sulje

Mitä jos valkaisu ei toimikaan? Tilastoja Hammaslampaan 100% tyytyväisyystakuusta 7 vuoden ajalta!

Tilastot on tehty 3.3.2024 olevien tilastojemme perusteella. Tuon päivän iltaan mennessä Hammaslampaalle oli tehty 23.185 tilausta suomalaisilta kuluttajilta.

Hammaslampaan tyytyväisyystakuuseen vedoten olemme vastaanottaneet yhteensä 88 kappaletta ilmoituksia ja tuotteiden palautuksia. Näiden lisäksi meille on kahdesti reklamoitu tyytymättömyydestä, joissa tuotepalautuksen yhteydessä vastaanotimme toisen valkaisubrandin tuotteita – näitä emme luonnollisestikaan laskeneet tilastoihin mukaan.

Näin ollen tuotteisiimme oli tyytyväisiä 99,62% asiakkaistamme ja vastaavasti tyytymättömiä oli 0,38% asiakkaistamme.


Käymme avoimuuden nimissä läpi syyt tuotepalautuksien takana.

Ei tuloksia / Valkaisu ei toimi kohdallani

“Yleisin” syy tyytyväisyystakuuseen vetoamiseen ja palautukseen oli kokemus siitä, että valkaisu ei toiminut. Näitä palautuksia oli ensimmäisen 7 toimintavuotemme aikana noin 70 kappaletta eli vain 0,3% kaikista asiakkaistamme.

Tarkistimme kaikki palautetut tuotteet huolellisesti ja huomasimme, että lähes aina valkaisumuotin muotoilu ei ollut onnistunut tai sitä ei ehkä oltu tehty lainkaan.
On tärkeää, että valkaisumuotti istuu suhteellisen hyvin hampaiden pintoja vasten, jotta sylki ei pääsisi huuhtomaan valkaisuainetta pois ennen kuin se on kunnolla ehtinyt vaikuttamaan. Yleensä muottien parempi muotoilu ja tarvittaessa valkaisuajan pieni pidentäminen on auttanut saamaan tuloksia, kun meihin on otettu yhteyttä tyytyväisyystakuun tiimoilta.

Jos koet, että valkaisu ei tehoa hampaisiisi, tai valkaisutulokset katoavat pian, niin suosittelemme tarkistamaan seuraavat asiat:

1. Muottien istuvuus – tarvittaessa voit sulattaa muotit ja muotoilla ne uudelleen kuumaan veteen upottamalla.
2.
Jotkin suuvedet ja suun hoitoon käytettävät nesteet, sekä elintarvikkeet ja juomat saattavat värjätä hampaita. Mikäli käytät suuvesiä tai hampaasi ovat herkästi värjääntyvät, niin nämä saattavat johtaa siihen että valkaisutulokset vaikuttavat katoavan nopeasti. Suosittelemme käyttämään värjäämättömiä suuvesiä ja välttämään voimakkaasti värjääviä elintarvikkeita valkaisukuurin aikana.
3.
 Noin yhdellä kahdesta kymmenestä ihmisestä on sellainen hampaiden pintarakenne, että valkaisuaine toimii poikkeuksellisen hitaasti siinä. Mikäli tämä olisi totta sinun tapauksessa, niin suosittelemme kärsivällisesti jatkamaan valkaisuja 2 viikon ajan ja hieman pidentämään valkaisuaikaa, niin tuloksia alkaa lopulta ilmenemään.

Meillä on Youtubessa video, josta näkee parhaat vinkit muottien muotoiluun, valkaisuaineen annosteluun ja itse valkaisusetin käyttämiseen. Löydät videon täältä: https://www.youtube.com/watch?v=I8DB-iUai0M

Laikkuja tai läiskiä ilmaantuu hampaisiin valkaisun seurauksena

Näitä ilmoituksia saimme yhteensä 11 kappaletta. Laikut, läiskät ja muut epätasaisuudet hampaiden värissä johtuvat hampaan rakenteessa olevista seikoista – osalla meistä on lapsuudessa syntyneitä vaaleita läikkiä hampaiden pinnoilla. Tätä ilmiötä kutsutaan nimellä fluoroosi ja se tavanomaisesti liittyy liikaan fluorinsaantiin lapsena. Valkaisussa fluoroosikohdat vaalenevat nopeammin kuin muu hammas ja siksi etenkin hampaiden valkaisua aloittaessa ensimmäisillä valkaisukerroilla fluoroosikohdat erottuvat voimakkaammin muusta hampaasta. Tuo voimakas erottuminen kuitenkin tasoittuu muutamassa tunnissa, kun hampaan pinta kosteutuu. Fluoroosin aiheuttamia sävyeroja myös joskus hoidetaan hammaslääkärien toimesta valkaisemalla hampaita, sillä useampien valkaisukertojen jälkeen hammas alkaa olla niin vaalea kokonaisuudessaan, ettei fluoroosi enää erotu siitä.

Hampaan tummuminen on lähes aina merkki hammasta kohdanneesta traumasta (esim. kaatuminen tai isku) ja/tai hampaan kuoliosta. Myös esimerkiksi juurihoidetut hampaat tummuvat ajan kanssa. Hammasta joka on näistä syistä tummunut, ei yleensä pysty enää valkaisemaan.

Vihlominen

Hammaslammas lupaa asiakkailleen, että valkaisukäsittelymme ei vihlo. Tuo on iso lupaus, sillä suurin osa valkaisukäsittelyistä aiheuttaa vihlontaa ja joidenkin tutkimusten mukaan jäätelökin aiheuttaa vihdontaa jopa 30 prosentille ihmisistä. Olemme ensimmäisen 7 vuoden aikana saaneet 8 kpl ilmoituksia vihlonnasta, joten vihlontaa aiheutui siis 0,035% asiakkaistamme eli noin 3-4 hengelle per 10.000 käyttäjää. Tuo on niin pieni luku, etenkin ottaen huomioon kuinka paljon ihmisistä kärsii elintarvikkeidenkin aiheuttamasta vihlonnasta, että voimme turvallisin mielin sanoa että Hammaslammas valkaisutuotteet eivät vihlo – ja heille harvoille joille tuo lupaus ei ole totta meillä on tuo 100% tyytyväisyystakuu.

Liian pienet tai liian suuret muotit

Hammaslampaan valkaisumuotit ovat yksilöllisesti muotoiltavat ja ne mukautuvat tarkasti käyttäjän hampaiden mukaisiksi. Olemme kuitenkin vastaanottaneet kolme reklamaatiota, joissa muottien kokoon ei oltu tyytyväisiä. Kahdessa tapauksessa muotit olivat liian isot ja aiheuttivat suuhun laittaessa kakomisreaktiota – näissä tuiki harvinaisissa tapauksissa suosittelemme saksilla lyhentämään muotteja niin, ettei kyseinen refleksi aktivoidu. Yhdessä tapauksessa meille reklamoitiin siitä, että muotit eivät olleet tarpeeksi isot poikkeuksellisen leveälle hymylle. 

Voidaan siis sanoa, että valkaisumuotit saadaan istuviksi käytännössä kaikille asiakkaillemme, mutta noin 1/10.000 ihmisestä saattaa kokea asian olevan toisin. Tyytyäisyystakuumme on olemassa myös heitä varten.

Loppuyhteenveto:

Yli 20.000 myydyn valkaisusetin ja 7 toimintavuoden tuomalla kokemuksella voimme sanoa, että Hammaslammas valkaisusetti on ylittänyt reilusti sille asettamamme tyytyväisyystavoittet.
Kun tuhannet ja tuhannet ihmiset tekevät valkaisuja itse kotona, niin luonnollisestikin on aina pieni mahdollisuus, että jollain tavalla valkaisusetin käyttämisessä ei onnistuta odotusten mukaisesti. Hammaslampaalle on tärkeää, että kaikille asiakkaillemme jää hyvä tai ainakin neutraali kokemus tuotteistamme, joten tästä syystä näitä harvinaisia tapauksia varten myönnämme tyytyväisyystakuun valkaisusetillemme 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *