100% TYYTYVÄISYYSTAKUU & 100% SUOMALAINEN YRITYS TIETEELLISESTI TODISTETTU AITO VALKAISUTULOS YLI 24.000 SUOMALAISTA KÄYTTÄJÄÄ SUOMEN SUOSITUIN HAMPAIDEN VALKAISU VUODESTA 2017

Hampaiden valkaisun historia

Hampaiden valkaisu on ikivanha käytäntö, jolla on pitkät juuret eri kulttuureissa. Ihmiset ovat aina pyrkineet parantamaan ulkonäköään ja hymyään, ja valkoiset hampaat ovat olleet merkki terveydestä ja kauneudesta. Tämä kiinnostus on johtanut erilaisiin menetelmiin hampaiden värin kirkastamiseksi vuosisatojen aikana.

Muinaisessa Egyptissä, noin 4 000 vuotta sitten, yläluokkaiset ihmiset käyttivät viinietikkaa ja hohkakiveä hampaiden puhdistamiseen ja valkaisuun. Egyptiläiset arvostivat kauneutta ja henkilökohtaista hygieniaa, ja valkoiset hampaat olivat merkki korkeasta asemasta yhteiskunnassa. Kreikassa ja Roomassa hampaiden valkaisuun käytettiin erilaisia seoksia, kuten hiiltä ja murskattuja luita, joilla hampaat hierottiin kirkkaammiksi. Myös virtsaa käytettiin ammoniakin takia, jonka uskottiin valkaisevan hampaita.

Keskiajalla hampaiden valkaisu ei ollut yhtä suosittua, mutta renessanssin aikana kiinnostus kauneuteen ja hygieniaan palasi. Tämä johti uusiin kokeiluihin hampaiden valkaisussa. Renessanssin aikana käytettiin muun muassa sekoituksia, joissa oli viiniä ja etikkaa. Nämä menetelmät olivat usein haitallisia hampaille, sillä ne kuluttivat hammaskiillettä.

1800-luvun loppupuolella ja 1900-luvun alussa kehittyneempiä menetelmiä alkoi ilmaantua, kun hammashoito kehittyi tieteellisen tutkimuksen myötä. Vetyperoksidi, joka oli alun perin tarkoitettu haavojen desinfiointiin, löydettiin tehokkaaksi valkaisuaineeksi. Tämä johti siihen, että hammaslääkärit alkoivat käyttää sitä hampaiden valkaisussa.
Suomalaisesta näkökulmasta viimeisen käänteen hampaiden valkaisun historiaan teki Hammaslammas vuonna 2017. Ulkomailla oli jo pitkään käytetty hampaiden valkaisuun kotona erilaisia vetyperoksidiin perustuvia valkaisuliuskoja. EU oli kuitenkin kieltänyt näiden käytön ja myynnin Suomessa, joten Suomessa oli valittava kahdesta vaihtoehdosta: Kallis valkaisu hammaslääkärillä tai vain värjäymiä poistavat kotikäyttöiset tuotteet, jotka eivät aidosti valkaisseet. Vuonna 2017 Hammaslampaan perustajat kysyivätkin kysymyksen: olisiko mahdollista kehittää hampaiden valkaisumenetelmä, joka olisi turvallinen, luvallinen EU-alueella ja ennen kaikkea – valkaisisi hampaita aidosti. Tuotekehittely yhdessä Yhdysvalloissa sijaitsevan valmistajamme, sekä yhteistyötä kanssamme tehneiden suomalaisten hammaslääkärien kanssa, kesti kuukausia mutta lopputuloksena syntyi viimein tuote, joka on valkaissut turvallisesti ja tehokkaasti jo yli 20.000 suomalaisen hampaat.

Nykyään hampaiden valkaisu on kehittynyt huomattavasti, ja markkinoilla on laaja valikoima tuotteita ja menetelmiä. Ammattilaisten suorittamat valkaisut hammaslääkärin vastaanotolla ovat suosittuja, mutta kotivalkaisutuotteet, kuten valkaisuliuskat, geelit ja valkaisukynät, ovat myös laajalti käytössä. Nykyaikaiset menetelmät ovat turvallisempia ja tehokkaampia kuin historialliset menetelmät, mutta on tärkeää käyttää niitä oikein ja konsultoida hammaslääkäriä ennen niiden käyttöä.

Hampaiden valkaisun historia heijastaa ihmisten jatkuvaa pyrkimystä parantaa ulkonäköään ja ylläpitää kaunista hymyä. Vaikka menetelmät ovat muuttuneet ja kehittyneet ajan myötä, tavoite on pysynyt samana: kirkkaampi ja houkuttelevampi hymy.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart

Tilaa uutiskirjeemme